Yakında, TÜYAP BÜYÜKÇEKMECE FUAR MERKEZİ, İSTANBUL

BASIN BÜLTENLERİ

  • 4 Haziran 2021

    Nefes alan şehirler için, yeşil çözümler yolda!

    Sürdürülebilir çevre, doğal yaşam kadar ekonominin de can damarını oluşturuyor. Küresel ısınmanın olumsuz etkilerinin fazlasıyla yaşandığı şu dönemde, özellikle büyükşehirlerde yeşil alanlara olan ihtiyaç ve bu alanların daha da arttırılmasına yönelik politikaların önemi tekrar gündeme geldi.

  • 21 Nisan 2021

    Turizmciler, 2022 peyzaj trendleriyle The Flower And Plant Show’da tanışacak

    Tarsus Turkey tarafından, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) iş birliğinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek The Flower and Plant Show, en yeni peyzaj tasarımlarına ve 2022’in peyzaj trendlerine ev sahipliği yapacak. Sektörün 15 – 22 Nisan Turizm Haftası’nı kutlayan Tarsus Turkey Fuarlar Direktörü Ebru Causey, bu vesileyle 11 – 13 Kasım tarihlerinde 12.’sini düzenleyecekleri organizasyonda, turizm sektör temsilcilerine yönelik sergilenecek ürün ve hizmetlere ilişkin bilgi verdi. “Fuarda, oteller için yemyeşil, doğal ve göz alıcı peyzaj çözümlerine yönelik farklı çiçek türlerinden iç ve dış mekan süs bitkilerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan sulama ekipmanlarına ve bahçe aksesuarlarına kadar pek çok yenilik sergilenecek” diyen Causey, turizm sektör temsilcilerini Kasım ayındaki The Flower and Plant Show’a davet etti.

  • 15 Mart 2021

    Fuar, yerli üreticiyi dünyadaki yeni pazarlara taşıyacak

    Dünya süs bitkileri ihracatçıları içinde 23. sırada yer alan Türkiye, 21 milyar doları bulan ticaret pazarından daha fazla pay almayı hedefliyor. Önceki yıllara göre ihracatını artırıp ithalatını düşürme başarısı gösteren yerli üreticiler, Tarsus Turkey tarafından SÜSBİR iş birliğinde Tüyap’ta 12.’si düzenlenen The Flower and Plant Show fuarına katılarak, yeni pazarlara açılacak. Küresel nedenlerle bu yıla ertelenen yeni satın alma taleplerinin fuarda karşılık bulacak olması, organizasyona katılan firmalar için eşsiz ticaret fırsatları sunacak. Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişiyi istihdam eden sektör, Avrupa standartlarında kaliteli ürünleri avantajlı fiyatlarla yetiştirebilme ve ihtiyaca göre sözleşmeli üretim yapabilme kabiliyetinin yanında, coğrafi konum ve lojistik avantajlarıyla birlikte, bölgesinin lider fuarından aldığı güçle, 2021’de yeni ihracat başarılarına imza atacak.

  • 13 Ocak 2021

    Bölgenin uluslararası buluşması, süs bitkileri ve peyzaj sektörünü 2021 hedeflerine taşıyacak

    Geçtiğimiz yıl, 83 ülkeye 107 milyon dolarlık süs bitkisi ve çiçek ihraç eden sektör, 22 milyar doları bulan dünya pazarından daha fazla pay almayı ve yurt dışı satışlarını en az yüzde 15 artırmayı hedefliyor. Tarsus Turkey tarafından Kasım ayında 12.’si düzenlenecek Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı The Flower and Plant Show, yerli üreticiyi hedef pazarlara taşıyarak, yeni ihracat kanalları açacak. Fuar, Türk süs bitkileri sektörünün 125 milyon dolar olarak belirlenen 2021 hedefine ulaşması için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

  • 26 Kasım 2020

    Türkiye’nin en yeşil buluşması, yerli üreticileri yeni pazarlara taşıyacak!

    Süs bitkileri ve peyzaj sektöründe küresel nedenlerden dolayı ertelenen talepler, The Flower and Plant Show fuarında karşılık bulacak. Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) iş birliğinde 12.’sini gerçekleştirecekleri fuar hakkında açıklamalarda bulunan Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey, İtalya, İngiltere, Hollanda, Fransa, Mısır ve Rusya başta olmak üzere tüm Avrupa ve MENA bölgesinden satın almacıları, Tüyap İstanbul’da ağırlayacaklarını söyledi. Fuar kapsamında ilk defa uygulayacakları Overseas Buyer programı hakkında da bilgi veren Causey, “Bu program sayesinde, dünyanın her yerinden yüksek bütçeli satın almacıları özel davetle The Flower and Plant Show’a getiriyoruz. Küresel gelişmelere rağmen 2020 yılının ilk 6 ayındaki sektör ihracatı, 2019 yılının ilk 6 ayını geçmiş durumda. Yılsonuna kadar 100 milyon dolar ihracat hedefleyen süs bitkileri sektörü, küresel ticaretin yeniden şekillendiği bu dönemde, üretici kimliği, lokasyon ve lojistik avantajlarıyla dünya pazarında oldukça önemli avantajlara sahip. Fuar, Türk üreticilere, yeni ihracat kanalları açarak, sektörün büyümesine katkı sağlamaya devam edecek” dedi.

  • 13 Ekim 2020

    Sektörün Yeni Buluşma Tarihi Belli Oldu

    Tarsus Turkey, bölgesinin süs bitkileri ve peyzaj sektöründeki en büyük uluslararası fuarı olan The Flower and Plant Show’un 2021 yılına ertelendiğini duyurdu. Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) iş birliğinde düzenlenen fuar, 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Yeni tarih ile ilgili bir açıklama yapan Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, erteleme kararının sektörün tüm paydaşlarının ortak görüşü doğrultusunda alındığını söylerken, “The Flower and Plant Show 2021’in, bütün zamanların en başarılı fuarı olması için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

  • 21 Temmuz 2020

    İnşaat sektörüne yönelik yeşil çözümler, The Flower And Plant Show 2021’de

    Tarsus Turkey tarafından, Peyzaj Mimarları Odası desteği ile Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) iş birliğinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek The Flower and Plant Show, markalı konut projelerinden ofis binalarına, rezidanslardan ticari yapılara kadar inşaat sektörüne yönelik “yemyeşil çözümler” sunmaya hazırlanıyor. 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde 12.’si düzenlenecek fuarda, 2021 peyzaj trendlerini yansıtan farklı çiçek türleri, iç ve dış mekan süs bitkileri, egzotik ağaçlar, birbirinden özel bahçe uygulamaları bir arada sergilenecek.

  • 5 Mayıs 2020

    Süs bitkileri ve Peyzaj sektörü Kasım’da ivme kazanacak!

    Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişilik istihdamıyla yılda ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, yeni ürün ve hizmetlerini Kasım ayındaki The Flower and Plant Show 2021’de dünya ile buluşturacak. Avrupa standartlarında kaliteli ürünleri avantajlı fiyatlarla yetiştiren, talep eden firmalara ihtiyaca göre sözleşmeli üretim de yapan sektör, Türkiye’nin lojistik avantajlarından aldığı güçle, yeni ihracat hikâyeleri yazmaya hazırlanıyor.

  • 17 Mart 2020

    Sektör, 2021’deki hedef pazarlarına The Flower And Plant Show ile ulaşacak!

    Geçen yıl 52,5 milyon metrekare alanda toplam 1 milyar 718 milyon adet kesme çiçek, iç ve dış mekan süs bitkisi ile çiçek soğanı üretimi gerçekleştiren Türk Süs Bitkileri Sektörü, 2019’u 80,4 milyon dolar ihracata karşılık, 43 milyon dolar ithalatla kapattı. Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişiye istihdam sağlayan sektör 2021’de, hem Türkiye’nin ekolojik ve lojistik avantajlarından hem de Kasım ayındaki The Flower and Plant Show fuarındaki fırsatlardan yararlanarak, 40 milyar doları bulan dünya süs bitkileri pazarındaki yerini ve ticaretini genişletmeyi hedefliyor.

  • 20 Ocak 2020

    The Flower And Plant Show 11-13 Kasım 2021’de

    Tarsus Turkey tarafından, 5 bin üreticinin sesi olan Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) işbirliğiyle düzenlenen The Flower and Plant Show’un 12’nci buluşması 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. 30 bin metrekare sergileme alanıyla, bitki ve peyzaj sektörüne yönelik Avrasya’nın en büyük ihtisas fuarı olan organizasyon, yurt içi ve yurt dışından sektör firmalarına Tüyap Beylikdüzü’nde ev sahipliği yapacak. Sergilenen ürün çeşitliliği ile öne çıkan The Flower and Plant Show 2021, iç ve dış mekan süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından peyzaj uygulamalarına ve bahçe aksesuarlarına kadar pek çok yeniliği, sektör profesyonelleriyle buluşturacak.